Onze Werkwijze

Ons Lavasteen Gietvloer Systeem

Lavasteen Gietvloeren van Art-Designvloeren worden naar uw smaak gegoten. Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij diverse typen Lavasteen Gietvloeren in ons assortiment. De uitstraling van de diverse typen Lavasteen gietvloeren verschillen van elkaar, waardoor we een Lavasteen Gietvloer kunnen creëren die geheel aansluit bij uw persoonlijke smaak en wensen.

Wilt u een krasvaste Lavasteen gietvloer met een robuust uiterlijk of juist rustig, meer genuanceerd aangebracht door een ander iets receptuur of spaantechniek? Bekijk de diverse typen gietvloeren die wij aanbieden en maak uw keuze.

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1 – Preparatie

De ondervloer wordt geprepareerd waarna de hechtlaag (primer) wordt aan gebracht. Hier wordt de zogenaamde uitvlak en verdichting laag aangebracht, ook wel schrap laag genoemd. Deze laag zorgt tevens voor de sterkte opbouw van het systeem om o.a. scheurvorming tegen te gaan. Afhankelijk van het type ondervloer en de primer die hier bij hoort kan het zijn de schrap laag op de 1e dag wordt aangebracht direct na de hechtlaag.

Stap 2 – Schuren en Schoonmaken

Na het schuren en schoonmaken van de schrap laag is het tijd voor de eerste Lavasteen kleurlaag. Deze dient te drogen tot de volgende dag, wordt vervolgens weer geschuurd waarna de tweede Lavasteen kleurlaag kan worden aangebracht.

Stap 3 – Finishing Touch

De finishing touch van uw Lavasteen Gietvloer. Ook nu schuren wij de laatste Lavasteen kleurlaag en maken deze goed schoon. Hierna wordt de eerste Clearcoat laag aangebracht. Als deze droog is brengen wij nog een tweede Clearcoat laag. Dit om uw Errelab Lavasteen / Lavastone Premium Gietvloer sterk, slijtvast, krasvast en onderhoudsvriendelijk te maken.

Duurzaamheid

De laatste twee lagen voor het verzegelen van de Art-Design Lavasteen Gietvloer, bestaan uit transparante matte laklagen. Waar 15 jaar geleden bijna ieder gietvloer bedrijf nog 2 laklagen aanbracht, is Art-Designvloeren nog één van de weinige bedrijven die dit is blijven doen. Wij weten namelijk dat het aanbrengen van 2 laklagen de slijtvastheid van de gietvloer enorm verbetert. Ook esthetisch is er een groot verschil tussen 1 of 2 laklagen aanbrengen.

De 2e laklaag vloeit namelijk veel mooier dan de eerste laklaag wat het eindresultaat van de Lavasteen Gietvloer aanzienlijk mooier maakt. De keuze van het type lak is ook zeer belangrijk voor het uiteindelijke gebruik van uw gietvloer. Wij hebben bewust gekozen voor een chemisch gematteerde lak. U moet weten dat de chemisch gematteerde lak veel dichter van structuur is dan de poeder gematteerde lak, dus hierdoor veel minder ontvankelijk voor vuil en vlekvorming is. En zeer prettig in onderhoud.

Kort samengevat wilt Art-Designvloeren BV u alleen de allerbeste Lavasteen Gietvloer leveren. Wij staan voor top kwaliteit wat is voortgekomen uit onze enorme passie voor dit fantastische product. Uw Art-Design Lavasteen Gietvloer, onze passie!!

Uw droomvloer in Lavasteen gegoten!

Systeemopbouw

Door jarenlange ervaring weten wij als geen ander dat de juiste systeemopbouw van de Lavasteen Gietvloer van essentieel belang is zodat de Lavasteen Gietvloer duurzaam, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is. Daarom is het zo belangrijk dat de vloer op de juiste manier wordt aangebracht.

Het belangrijkste voor het kunnen vervaardigen van een Errelab Lavasteen of Lavastone Gietvloer is de ondergrond. Wat we nodig hebben is een goede vlakke en draagkrachtige ondervloer. Cement-dekvloeren en Anhydriet vloeren voldoen hier over het algemeen aan. Indien de ondervloer niet geheel voldoet aan de eisen voor het aanbrengen van onze Lavasteen Gietvloer, dan kunnen we deze in de meeste gevallen voorbehandelen zodat deze wel voldoet. U moet dan bijvoorbeeld denken aan egaliseren voorafgaand het aanbrengen van de Lavasteen Gietvloer. Het voordeel hiervan is dat wij na het egaliseren een veel vlakker uitgangspunt hebben, wat het uiteindelijke eindresultaat van het gietvloer systeem enorm ten goede komt.

Beeldmateriaal